Hopp til innholdet
Hjem » For barn: Reisen av Veronica Salinas

For barn: Reisen av Veronica Salinas

I bildeboken «Reisen» får barna oppleve at en and blåser i land på et fremmed sted. Anda synes det er vanskelig å være på det nye stedet fordi den ikke får kontakt med de andre dyra som allerede bor der. Etter hvert får den en venn og lærer det fremmede språket. Da blir alt bra, helt til den nye vennen blir blåst av gårde i en kraftig storm. Men da har anda lært hvordan man kan bli venner med fremmede. Dette er en fortelling om identitet, både den man skaper gjennom møter med andre mennesker og kulturer, men også om det bildet en har av seg selv. De personlige omkostningene ved migrasjon, enten den er selvvalgt eller påtvunget, og viktigheten av å bli og å gjøre seg forstått er sentrale tema i denne boken.

Veronica Salinas, forfatter, skuespiller og litteraturformidler ved Norsk barnebokinstitutt som harblant annet utviklet og forsket på litteraturformidling som inkluderer alle barn.

Hun har skrevet fire bildebøker om lille anda: Reisen (2012), Sulten (2016), Skyggen (2018) og Slem (2021). Illustrert av Camilla Engman. Magikon Forlag

Hun er en av landets mest erfare formidlere av litteratur. Hun leser, forteller og lar barna medvirke. Høytlesningen blir en fest!