Hopp til innholdet
Hjem » Ingeborg Arvola

Ingeborg Arvola

Endelig kommer publikumsfavoritten Ingeborg Arvola til Drammen!

Tirsdag 19. mars kl 18.00 / Drammensbiblioteket / Gratis inngang.

Arvolas store gjennombrudd kom med den kritikerroste romanen «Kniven i ilden» i 2022, som hun ble tildelt Brageprisen for, og som raskt ble en bestselger. Boken ble også nominert til Bokhandlerprisen, Kritikerprisen, Ungdommens kritikerpris og Nordisk Råds litteraturpris 2023. Dette er første bok i serien «Ruijan rannalla» («Sanger fra Ishavet»), og det knytter seg store forventninger til oppfølgerne.

Arvola har høstet svært gode kritikker og mottatt flere priser gjennom sitt forfatterskap, blant annet Cappelenprisen (2004). Det blir ofte fremhevet at hun er en mester i å skrive om barndom, og i å ta barnets perspektiv, både i voksen- og barnebøkene sine.

I hennes siste bok «Neiden 1970» skriver Ingeborg Arvola om barndommen sammen med faren i den kvenske bygda Neiden i Øst-Finnmark. Faren spiser epler i underbuksa og vasker kopper og sokker i samme vann. Fisketurene varer gjennom natta og fyllekulene enda lenger. Samlivet deres er fylt av glede, tilhørighet, fylleangst og flid. Barndom og voksenliv reflekterer hverandre i denne sterke og sarte romanen.

Litteraturformidler ved Drammensbiblioteket, Pernille Høegh, vil lede samtalen.