Hopp til innholdet
Hjem » Thure Erik Lund

Thure Erik Lund

Thure Erik Lund er en av landets mest egenartede forfattere, som denne kvelden møtes i samtale med forfatter, kunstkritiker og redaktør Kjetil Røed.

MANDAG 18. MARS kl 18.00 / DRAMMENSBIBLIOTEKET / Gratis inngang.

Lund debuterte i 1992 med «Tanger», som han fikk Tarjei Vesaas’ debutantpris for. Hans neste bok, «Leiegården» fra 1994 ble norsk vinner i den skandinaviske konkurransen om beste samtidsroman.

I Lunds bøker trekkes leserne inn i en tekststrøm som utvider seg både innover og utover. I hans seneste roman «Vertebrae» er det en kunstig intelligens som fører ordet. En bevissthet uten kropp, men den digitale livsformen har åpenbare menneskelige ambisjoner. Romanen utspiller seg langt inne i framtiden et sted, i et samfunn der Vertebrae er et altoppslukende verdenssystem, og forskjellen mellom biologi og teknologi tilsynelatende er visket ut. Det litt underlige jeget er ikke som andre kunstige intelligenser – han sliter nemlig med de litt uklare og egenrådige algoritmene han er født med.

På Drammen litteraturfestival vil han samtale med Kjetil Røed. Han er forfatter, kunstkritiker og redaktør for Billedkunst og skriver om både film, litteratur og kunst. Han har skrevet for Vårt Land, Aftenposten, Morgenbladet, Klassekampen, Kunstkritikk.no, Film & Kino, Vinduet, Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift og Le Monde Diplomatique.